Als onderwijskundig e-learning ontwerper help ik met het (her)ontwerpen van:

  • blended leertrajecten
  • e-learning modules
  • performance support
  • face-to-face-leertrajecten naar afstandsonderwijs

 

Didactisch ontwerp

Ik maak graag samen met u een didactisch ontwerp voor blended leertrajecten, e-learning modules of performance support. Het didactisch ontwerp baseer ik op de doelgroep, het doel en de noodzaak van het leren, de visie op leren en het didactisch model. Ik ontwerp ook blauwdrukken voor onderwijs op afstand. Heeft u nog geen visie op leren of didactisch model, dan kan ik u helpen om deze visie te formuleren en het didactisch model te ontwerpen.

Blended leertrajecten

Op basis van het didactisch ontwerp help ik u met het samenstellen van het blended leertraject door een juiste keuze te maken van een mix van leeractiviteiten. Dit kan bijvoorbeeld een e-learning module, bijeenkomst, webinar of praktijkopdracht zijn.

E-learning modules

Tijdens het ontwerpen van de e-learning module houd ik samen met u steeds het didactisch ontwerp erbij. Zo verliezen we de doelgroep, de visie op leren en het didactisch model niet uit het oog. Dit zorgt ervoor dat de module past bij de strategie van uw organisatie en bij de doelgroep.

Performance support

Ook kan ik u helpen met het ontwerpen van performance support op basis van de ‘5 Moments of Need’. Met performance support of werkplekleren kan de medewerker tijdens zijn werkzaamheden informatie raadplegen die relevant is voor zijn taakuitvoering. Dat kan wanneer hij of zij het nodig heeft of wil leren. Bijvoorbeeld wanneer hij het niet meer weet, als er iets misgaat of als er iets is veranderd. Daarnaast kan de medewerker de informatie raadplegen op elk moment dat het hem of haar uitkomt om de taak beter te kunnen uitvoeren.

Afstandsonderwijs ontwerpen

Onderwijs op afstand wordt steeds belangrijker. Ik kan voor u face-to-face-leertrajecten vertalen naar afstandsonderwijs. Een leertraject dat bestaat uit veel uren met fysieke aanwezigheid, herontwerp ik naar kortere online bijeenkomsten met voldoende pauzes ertussen. Tussen de sessies door laat ik de deelnemers opdrachten maken om zich voor te bereiden op de volgende online bijeenkomst. En ik zorg voor genoeg interactie en afwisseling in interactieve didactische werkvormen tijdens de sessies zelf.

Zodat de deelnemers efficiënt en effectief leren en het leerrendement hetzelfde blijft. Natuurlijk zijn de blauwdrukken die ik voor dit afstandsonderwijs ontwerp altijd maatwerk.

Didactische trainingen

Wilt u zelfstandig blended leertrajecten, e-learning modules en performance support ontwerpen? Of wilt u zelf face-to-face-onderwijs vertalen naar ontwerpen voor meer leren op afstand? Dan kan ik een didactische training geven hierin. Uiteraard kunt u tijdens het ontwerpproces steeds mijn hulp inschakelen. Zijn de ontwerpen gereed, dan kunt u gaan ontwikkelen.

Neem vrijblijvend contact op

Mail naar info@bem-development.nl of bel 06 – 25 05 05 68.
Of gebruik het contactformulier.