Hier ziet u voorbeelden van mijn werk voor organisaties in de gezondheidszorg, profit- en non-profitsector.

Incision

Blended learning expert Bart de Graaff en ik waren jarenlang de drijvende kracht achter OK Learning, waarbij we e-learning modules, performance support en microlearning ontwikkelden voor operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. In 2021 is OK Learning overgegaan naar Incision. Samen gaan we de producten verder uitbouwen voor Nederland en ook ontwikkelen voor andere landen.

Incision biedt bij- en nascholing voor medewerkers op de OK, waaronder chirurgen, OK-assistenten en anesthesiemedewerkers. Dat Incision heeft gekozen voor OK Learning, komt onder andere doordat onze producten interactief en praktijkgericht zijn. Dankzij mijn gecombineerde werk als operatieassistent en e-learning expert ben ik altijd up-to-date van beide werelden en weet ik waar de kennisbehoeften liggen.

Voor Incision vervul ik een advies- en reviewfunctie. Eerst heb ik geholpen met de visie op blended leren voor OK-assistenten. Nu geef ik advies over het didactisch ontwerp.

UMC Utrecht Academie

Bij de UMC Utrecht Academie was ik onderwijskundig adviseur bij de zorgopleidingen. Ik heb opleiders gecoacht om een transitie te maken van face-to-face-onderwijs naar meer afstandsonderwijs. Samen met Marcel de Leeuwe gaf ik een online training over dit onderwerp. Vanwege Covid-19 moesten de opleidingen meer op afstand worden vormgegeven. De opleiders hebben tijdens ons afstandsonderwijs ervaren hoe zij dit zelf in de praktijk kunnen uitvoeren.

KNMP

De beroepsvereniging voor apothekers biedt een tweejarige vervolgopleiding tot openbaar apotheker aan, die te volgen is na de zesjarige opleiding farmacie. Sinds begin 2021 help ik mee met het moderniseren van deze vervolgopleiding. Ik ben verantwoordelijk voor het onderwijskundig inrichten van de leeromgeving. De afdeling Opleiding heeft een opleidingsplan geschreven, op basis waarvan ik de visie op blended learning heb ontwikkeld. Samen met een andere onderwijskundige heb ik het didactisch ontwerp ontwikkeld en hebben we de opleiding herontworpen. Daarna heb ik de visie op blended learning ontwikkeld. Nu ontwerp ik de blended learning en regel ik de content door andere e-learning experts aan te sturen en hun content te redigeren. Ik zit ook in het projectteam. Deze opdracht voer ik uit voor de afdeling Opleidingen.

“Als team van de postdoctorale opleiding ‘openbare farmacie’ varen we op de expertise van Cherida voor met name onze ambities op het vlak van ‘blended learning’. Cherida is in staat op een laagdrempelige en concrete wijze opleiders en docenten hiervoor enthousiast te maken. Zij beschikt over de ideale combinatie van personal touch, kennis en doortastendheid en is in staat om de ‘gevestigde orde’ te motiveren om met voor hen onbekende materie aan de slag te gaan.”

Olaf Tan
Directeur Opleidingen a.i.

Postbachelor opleiding e-Learning FCE

Bij de postbachelor opleiding e-Learning van Foundation of Corporate Education verzorg ik gastlessen aan learning professionals. Mijn lessen gaan over waar je tegen aan kunt lopen bij de implementatie en ontwikkeling van blended learning in de breedste zin. Hoofddocent is Marcel de Leeuwe.

“Cherida is een zeer gewaardeerde gastdocent. Als hoofddocent werk ik graag met haar samen vanwege haar vakmanschap en warme, professionele houding. Deelnemers worden geraakt door haar praktische en kritische insteek. De combinatie van ervaring in de zorg en ervaring in onderwijskundige projecten zorgt voor een unieke aanpak en een hoge kwaliteit.”

Marcel de Leeuwe
Hoofddocent postbachelor opleiding e-Learning FCE en onafhankelijk e-learning specialist bij Leerbeleving

“De les van Cherida was erg inspirerend en dynamisch. Ze ging snel in haar rol en zette die overtuigend in. De instructies waren heel eenvoudig maar effectief en de gebruikte tools zeer passend. Het was een soort feest van herkenning, omdat de casus reëel en daardoor ook soms frustrerend was. Ik heb een zeer leerzame avond gehad. Qua inhoud, maar ook als voorbeeld voor een dynamische game-achtige les.”

– Cursist

ThiemeMeulenhoff

Voor educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff werk ik als eindredacteur en doe ik het volgende:

  • ontwikkelen van digitale en folio leermateriaal voor verzorgenden IG en verpleegkundigen
  • mede bedenken en vormgeven van concepten
  • didactisch en tekstueel redigeren van zorgmodules voor studenten verzorgenden IG en verpleegkundigen
  • auteurs coachen in het (her)schrijven van modules

“Cherida werkt sinds 2020 ruim een jaar als eindredacteur voor Traject van ThiemeMeulenhoff mbo. Ze is een geweldige vrouw en weet als geen ander direct je vertrouwen te winnen. Ze is didactisch conceptueel sterk en heeft een duidelijke visie op waar de kwaliteit van het lesmateriaal aan moet voldoen. Haar enorme ervaring gebruikt ze om helderheid en structuur te creëren voor zowel auteurs als onze organisatie. Dit helpt iedereen verder met de transitie die we voor Traject doorvoeren. Door de combinatie van didactisch sterk zijn, een enorm warme persoonlijkheid en het niet vies zijn van hard werken, hebben we in korte tijd grote stappen weten te zetten in de transitie van Traject.”

– Bart Kerkenaar
Contentontwerper ThiemeMeulenhoff

CZO Flex Level

Binnen het programma CZO Flex Level werkte ik als deelprojectleider mee om het CZO-opleidingsstelsel te flexibiliseren. Ik was verantwoordelijk voor de Medisch Ondersteunende Opleidingen. Dit zijn landelijk erkende opleidingen tot operatieassistent, medewerker operatieve zorg, anesthesiemedewerker en sedatie praktijkspecialist. Onder mijn verantwoordelijkheid realiseerden we de EPA’s (kenmerkende beroepsactiviteiten) voor deze opleidingen. Dat deden we samen met zorgverleners, opleiders, toezichthouders en een klankbordgroep. Sinds de afronding van dat project werk ik als projectteamlid aan de actualisering van opleidingseisen op basis van de geformuleerde EPA’s.

“Opgewekt en met beide handen pakt Cherida jouw uitdaging aan. Zo heb ik haar leren kennen als projectleider voor de Medisch Ondersteunende Opleidingen binnen het programma CZO Flex Level. Bij deze grote transformatie van het CZO-opleidingsstelsel heb je professionals die de zorgwereld goed kennen en beschikken over onderwijskundige expertise hard nodig. Cherida heeft die waardevolle bijdrage geleverd.”

– Niels Oerlemans
Programmamanager CZO Flex Level

Slachtofferhulp Nederland

Voor Slachtofferhulp Nederland heb ik het volgende gedaan:

  • transitie begeleiden van trainingen naar blended leergangen
  • ontwerpen en ontwikkelen van blended leertrajecten
  • ontwikkelen van handboek blended learning
  • adviseren in het ontwerpen van een didactisch model voor de blended leertrajecten
  • coachen van trainers in het ontwikkelen van blended leertrajecten

“Cherida heeft ons geholpen met het blended maken van onze interne opleidingstrajecten. Zij is zeer deskundig, snel, nauwgezet, positief en weet met een paar vragen uit te vinden wat er nodig is. In stressvolle tijden is zij een baken waar je op kunt varen. Samenwerken met Cherida is een feest waar je met energie uitkomt!”

– Maria Reinboud
Trainer / curriculum coördinator Slachtofferhulp Academie

Ook u help ik graag met…

…op het gebied van e-learning, blended learning, performance support en afstandsonderwijs.

Neem vrijblijvend contact op

Mail naar info@bem-development.nl of bel 06 – 25 05 05 68.
Of gebruik het contactformulier.